VIDEO: Objavljena animirana simulacija kako je ruski avion oborio američki dron

Američki CBS objavio je animiranu simulaciju incidenta nad Crnim morem u kojem su učestvovali ruski vojni avion i američki dron.
Na objavljenoj simulaciji se vidi kako ruski avion prolazi ispod američkog drona i ispušta gorivo.
Podsetimo, ruski lovac Su-27 udario je u utorak u propeler američkog vojnog drona "Reaper", nakon čega se bespilotna letelica srušila u Crno more.
Američka vojska potvrdila je juče incident i to da je prisilno oborila dron nakon njega.
 
 
Američki dron Reaper i dva ruska mlaznjaka SU-27 Flanker leteli su iznad međunarodnih voda kada je jedan od ruskih aviona namerno proleteo ispred bespilotne letelice i izlio gorivo ispred nje, a nakon toga se jedan od aviona sudario s dronom i tako oštetio njegov zadnji propeler, tvrdi američki zvaničnik upoznat s incidentom.
 
Inače, SAD koristi bespilotne letelice Reaper iznad Crnog mora još od pre početka rata, ali zbog naprednih mogućnosti koje nude, smatraju se i idealnim alatom za praćenje kretanja na bojnom polju u Crnom moru.
 
Sky News dodaje da se dron MQ9 Reaper smatra kontroverznim zbog korišćenja u američkim protivterorističkim operacijama širom sveta, ali da je to sigurno jedan od najsmrtonosnijih dronova ikada napravljen.
 
To je, takođe, vrlo vredan dron za izviđanje i sadrži puno vrhunske tehnologije za koju SAD ne želi da padne u ruske ruke zbog čega će se, piše Sky News, SAD potruditi da ga što pre vrati u svoje ruke iz međunarodnih voda.
  • Elvis s malog BG

    15.03.2023 22:20
    Ajde potucite se ko ljudi
    Zakuvavate,a avionu se probušio rezervoar od ptice koju je samleo propeler US drona.
    Tačno se vidi u crtaću.
  • Avas

    15.03.2023 19:13
    Rusofobi na aparatima.
  • Bacvanin

    15.03.2023 17:25
    Al,sam se nasmejao,kakva domisljatost,bez ispaljenog metka.Nikakav incident Rusi nisu izbeli,ameri su na kineske balone slali avione da ih sa raketama .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet