U Severnoj Makedoniji penzije povećane za 8,4 odsto

Savet za socijalnu sigurnost Severne Makedonije odlučio je danas da penzije budu veće za 8,4 odsto, počevši od marta.
U Severnoj Makedoniji penzije povećane za 8,4 odsto
Foto: Pixabay
Tom odlukom prosečna penzija u Severnoj Makedoniji je, kako je saopšteno, sa 17.666 denara porasla na 19.150 denara (310 evra).
"U 2023. godini, osim ovog martovskog usklađivanja penzija, uslediće još jedno u septembru, usklađeno sa troškovima života i povećanjem prosečne zarade. Što znači da će u jednoj kalendarskoj godini rast penzija biti oko 16 odsto", rekao je premijer Dimitar Kovačevski posle sastanka tog saveta.
Kovačevski je naveo da će, od početka mandata njegove vlade u januaru 2022, "s povećanjima penzija u martu i septembru prošle godine, zajedno sa ovim povećanjem i povećanjem koje će uslediti u septembru, penzije biti veće za 25 odsto, što se nikada do sada nije desilo u istoriji zemlje".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet