Velika akcija hapšenja u Crnoj Gori, na meti policajci zbog saradnje sa kavačkim klanom

Više osoba uhapšeno je u velikoj akciji Specijalnog policijskog odeljenja, kojom rukovodi Specijalno državno tužilaštvo, saznaju Vijesti.
Velika akcija hapšenja u Crnoj Gori, na meti policajci zbog saradnje sa kavačkim klanom
Foto: Pixabay
Bivši policajac Vladimir Bajčeta i službenik te institucije Milan Popović uhapšeni su, između ostalih, u velikoj akciji Specijalnog policijskog odjeljenja, kojom rukovodi Specijalno državno tužilaštvo, saznaju Vijesti. Bajčeta je bivši telohranitelj Duška Šarića, rođenog brata navodnog šefa balkanskog narko kartela Darka Šarića.
Službenici Specijalnog policijskog odeljenja, prema istim informacijama, tu operaciju sprovode na teritoriji Podgorice i Cetinja.
Među uhapšenima su, kako je nezvanično rečeno Vijestima, i neki bivši službenici Uprave policije, a koji su navodno blisko sarađivali sa kavačkim kriminalnim klanom.
 
U akciji su, između ostalih uhapšeni i nekadašnji policajac V.B, suspendovani policajac M.P. i aktivni policajac I.S. Pre dva dana uhapšen je policajac Goran Stojanović, takođe po nalogu SDT-a.
 
Njegovo hapšenje navodno deo je te iste akcije čišćenja policijskih redova.
"Na udaru istražitelja su oni za koje se sumnja da su preko Sky aplikacije ostvarivali nedozvoljene kontakte", rekao je juče izvor Vijesti.
 
Jedan od sagovornika kazao je da je policija pretresla kuću kolege, ali nisu precizirali da li je pronađen bilo kakav dokaz koji bi potkrepio njihove sumnje.
 
Prema saznanjima lista, predmeti u kojima se očekuje hapšenje nekoliko policajaca, formirani su nakon što je SDT-u iz Evropola stigla poslednja isporuka transkripata razgovora vođenih preko kriptovane aplikacije.
 
Vanredna sednica Veća za nacionalnu bezbednost
 
Crnogorski premijer Dritan Abazović sazvao je za sutra vanrednu sednicu Veća za nacionalnu bezbednost posle današnje akcije u kojoj je uhapšeno više policajaca.
 
Na sednicu su, kako je javila radio-televizija Crne Gore, pozvani i direktor Uprave policije Zoran Brđanin, vd vrhovne državne tužiteljke i predsednica Tužilačkog saveta Tatjana Begović i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović.
 
Veće za nacionalnu bezbednost je nedavno donijelo zaključak kojim je zaduženo Ministarstvo pravde da obrazuje međuresorsku radnu grupu za implementaciju odredbi Zakona o sudovima i Zakona o državnom tužilaštvu, poseća RTCG.
  • Nenad

    17.03.2023 17:00
    Bravo za tužilaštvo Crne Gore
    Kako je moguće da se u Srbiji neko ne hapsi? Uhapšen je samo deo Belivukove ekipe i to samo zato što su izmedju ostalih "nebitnih" ubili jednog stranog državljanina.
  • Zemlja čudesa

    17.03.2023 01:36
    Kad pohapse sve koji su sarađivali sa dilerima CG će postati prva država u istoriji u kojoj nema policije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet