Grupa zatvorenika u Skoplju pokušala da pobegne kroz iskopani tunel

Grupa zatvorenika u skopskom zatvoru "Idrizovo" sprečena je u nameri da pobegne kroz iskopani tunel, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Grupa zatvorenika u Skoplju pokušala da pobegne kroz iskopani tunel
Foto: Pixabay
Kako se navodi, iz navećeg makedonskog zatvora kroz tunel je nameravala da pobegne grupa od najmanje osam zatvorenika, osuđenih za teška krivična dela, od 10 godina do doživotnog zatvora.
Precizira se da je MUP, nakon dobijenih kriminalističkih sazanja da grupa od najmanje osam osuđenika priprema bekstvo iz zatvora Idrizovo, sproveo kriminalističko-operativne aktivnosti provere te informacije i rezultate dosatavio Upravi za izvršavanje sankcija.
Ta uprava je, navodi se, proverila mesto koje je označeno kao potencijalni tunel i pronašla "iskopan tunel dug oko 40 metara".
 
Tunel za bekstvo se nalazi "pored objekta koji je služio za odlaganje uglja u pravcu zaštitne ograde iza koje se nalazi žensko odelenje, a u neposrednoj blizini zgrade zatvorenog odeljenja zatvora, na dubini od oko jedan metar i prečnika oko 80 santimetara, osiguran poprečnim gredama i ciglama".
 
"U tunelu je pronađeno nekoliko plastičnih korpi sa vezanim užadima, kojima se izvlačila iskopana zemlja i električni kabl sa sijalicom koji je služio za osvetljenje", navodi se u saopštenju MUP Severne Makedonije i dodaje da se u koordinaciji sa nadležnim državnim tužilaštvom preduzimaju dodatne mere i aktivnosti na rasvetljavanju  slučaja.
 
U sprečavanju organizovanog bekstva iz zatvora "Idrizovo", napominje se, učestovali su Biro MUP za javnu bezbednost i  Odelenje za suzbijanje organizovanog i ozbiljnog kriminala u koordinaciji sa Agencijom za nacionalnu bezbednost.
  • Musa kesedžija

    21.03.2023 20:13
    Sladoled
    Trebali su da zovu majkla skofilda i uspeh bi bio zagarantovan.
  • robijas

    21.03.2023 19:42
    heroji
    dati im skracenje na polovinu za trud

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet