Kineski predsednik: Sa Putinom sam potpisao sporazum za "novu eru" rusko-kineskih odnosa

Kineski predsednik Si Đinping rekao je danas da je sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom potpisao sporazum koji će doprineti da odnosi između dve zemlje uđu u "novu eru" saradnje.
Kineski predsednik: Sa Putinom sam potpisao sporazum za "novu eru" rusko-kineskih odnosa
Foto: Beta/AP
"Potpisali smo deklaraciju o produbljivanju strateškog partnerstva i bilateralnih odnosa koji ulaze u novu eru", rekao je Si u izjavama pored Putina posle njihovog samita danas u Kremlju.
Putin je u izjavama pored svog visokog gosta rekao da je ekonomska saradnja Pekinga i Moskve "prioritet" za Rusiju i pozdravio "specijalne" odnose između Pekinga i Moskve.
Putin je objavio da su Kina i Rusija sklopili sporazum o velikom projektu gasovoda "Snaga Sibira dva" koji će povezati Sibir sa severozapadom Kine. 
"Svi sporazumi su zaključeni", rekao je Putin u izjavama u Kremlju i naveo da, kada gasovod proradi, 50 milijardi kubnih metara gasa će prolaziti, namenjenih da znatno povećaju ruske isporuke tog energenta Kini.
 
Si je juče doputovao u posetu Rusiji, a tokom jučeračnjeg dana imao je već četvoročasovne neformalne razgovore sa Putinom.
 
Danas su održani zvanični razgovori u Kremlju gde mu je priređen i zvaničan doček.
  • Rale

    22.03.2023 13:32
    Ko to još može da veruju u Ruske laži, KO?
  • Milan

    22.03.2023 11:17
    Nešto je Putin kiseo. Nije dobio obećanje od Kineza za šta je on hteo da dobije.
  • Cicka

    22.03.2023 08:04
    Jos ako su se dogovorili da naprave bolju pretragu od one koju ima Gugl to bi bilo dobro . Ima jos stvari ali moram sada do pijace , ne mogu da ih nabrajam sada. Ko zna gde u Novom Sadu ima da se kupi najbolji mak ?.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.