Medvedev: Pokušaj neke zemlje da uhapsi Putina shvatićemo kao objavu rata

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da bi pokušaj bilo koje zemlje da uhapsi Vladimira Putina bilo ravno objavi rata.
Medvedev: Pokušaj neke zemlje da uhapsi Putina shvatićemo kao objavu rata
Foto: Beta/AP
Medvedev je u intervjuu vodećim ruskim medijima rekao da je Međunarodni krivični sud (MKS), koji Moskva ne priznaje,  pravno ništavan i međunarodno-pravno nemoćan, te da ništa značajno nije uradio od momenta svog nastanka.
Prema oceni Medvedeva, odluke suda, poput poslednje o hapšenju Putina, stvaraju ogroman negativan potencijal.
Medvedev je ocenio i da Zapad nastoji da destabilizuje političku situaciju u Rusiji i rasparča zemlju.
 
"Želja Zapada veoma jednostavna - da destabilizuje političku situaciju, podeli zemlju na nekoliko delova koji bi bili dovoljno veliki, da sa svakim od ovih delova sklopi sporazume, sve denuklearizovati i demilitarizovati i onda ponuditi njegove bezbednosne službe", citira agencija Tas Medvedeva.
 
On je ocenio da "takvi delovi čak imaju šansu da uđu u NATO, posebno ako daju naše nacionalne resurse".
 
"Da li im treba zemlja sa ogromnom teritorijom i najjačim nuklearnim štitom, koja se takođe ne pokorava Amerikancima? Ne treba im uopšte", rekao je Medvedev odgovarajući na pitanja ruskih medija, uključujući Tas, i korisnika mreže društvenih medija VKontakte. 
  • Grbavica

    24.03.2023 00:07
    Prdekana
    Ukakili se rusi? Hahahahaha
  • Bbbh

    23.03.2023 14:40
    Hobite, prvi ces ga izdati
  • Cicka

    23.03.2023 13:43
    Pricuvajte ga Vi od vasih ljudi i obratite paznju na znacajne datume za Rusiju . Kakva sramota izdati optuznicu ni za sta , coveku koji se konacno "drznuo" da i u svetu napravi kao i u svakoj drzavi visepartijski sistem a po svetu vise drzavni sistem pa ko koga voli i ko kome vise odgovara , da i u svetu vlada demokratija a ne demonkratija , ne samo vladavina jedne drzave koja se uzgred do te mere raspojasala da je to postalo za mnoge katasrofa .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.