U Nemačkoj u ponedeljak opšti štrajk u saobraćaju, između ostalog i na aerodromu u Frankfurtu

Sindikati u Nemačkoj su za ponedeljak najavili sveobuhvatan štrajk u saobraćaju i pozvali 350.000 zaposlenih da obustave rad na 24 sata, preneo je Dojče vele.
U Nemačkoj u ponedeljak opšti štrajk u saobraćaju, između ostalog i na aerodromu u Frankfurtu
Foto: Pixabay
Ujedno počinje i treća runda pregovora poslodavaca i zaposlenih u javnom sektoru.
Velikim štrajkom upozorenja bez presedana, sindikat železnice i saobraćaja EVG i sindikat zaposlenih u javnom sektoru Ver.di hoće u ponedeljak da parališu veliki deo saobraćaja širom Nemačke, uključujući železnički i vazdušni, a delom i vodeni i kopneni saobraćaj, prenosi Dojče vele.
Štrajk u trajanju od 24 sata počinje u ponoć u nedelju 26. marta i traje do ponoći u ponedeljka 27. marta, naveli su sindikati.
 
Ver.di je na štrajk pozvao 120.000 zaposlenih, a EVG 230.000 zaposlenih u autobuskim firmama i železnici. S obzirom na raspoloženje zaposlenih u firmama u oblasti saobraćaja, očekuje se visok nivo učešća, naveli su sindikati.
 
Štrajk se odnosi na železnički saobraćaj svake vrste u celoj zemlji. Dojče ban (DB) uopšte neće funkcionisati. Predsednik EVG-a Martin Burkert preporučio je putnicima da već u nedelju stignu na svoje odredište što je ranije moguće.
 
Preduzeće za autoputeve će takođe štrajkovati, kao i uprava za vodu i transport. To znači da tuneli na putevima će takođe biti obuhvaćni štrajkom.
 
Sindikati su pozvali i na obustavu rada na aerodromima i u lokalnom javnom prevozu, u pokrajinama Hesen, Severna Rajna-Vestfalija, Baden-Virtemberg, Saksonija, Donja Saksonija, Rajna-Palatinat i Bavarska.
 
To znači da će biti pogođeni svi komercijalni aerodromi, osim u Berlinu.
 
Na najvećem nemačkom aerodromu u Frankfurtu neće biti putničkog saobraćaja, kao ni u Minhenu. Uprava frankfurtskog aerodroma Fraport saopštila je da se putnici hitno mole da u ponedeljak ne dolaze na aerodrom. Neće biti čak ni tranzitnog saobraćaja, dodao je DW.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.