Izraelski ministar Ben-Gvir pristao na odlaganje sporne pravosudne reforme

Ultradesna partija Jevrejska snaga saopštila je da je njen lider Itamar Ben-Gvir, ministar nacionalne bezbednosti, pristao na produženje roka za ostvarenje plana sporne reforme pravosuđa.
Izraelski ministar Ben-Gvir pristao na odlaganje sporne pravosudne reforme
Foto: Pixabay
Rok je do narednog zasedanja Kneseta (parlamenta) početkom maja, a premijer Benjamin Netanjahu će moći da ostvari plan kroz pregovore sa opozicijom, navode izraelski mediji.
Plan reforme pravosuđa smatra se načinom da Netanjahu izbegne optužbe za korupciju i izazvao je najmasovnije proteste u istoriji Izraela.
U zamenu za pristanak Ben-Gvira, Netanjahu se saglasio da se obrazuje civilna nacionalna garda od koje se očekuje da poboljša javnu bezbednost.
 
Formiranje garde će navodno biti odobreno na predstojećem sastanku vlade. Gardu će kontrolisati Ben-Gvirovo ministarstvo.
 
Taj ministar je pretio da će napustiti vladu ako Netanjahu odloži ostvarenje plana, čime bi se ugrozio opstanak koalicije na vlasti.
 
Netanjahu bi tek trebalo da objavi taj dogovor.
  • primer

    28.03.2023 10:24
    Izrael je na žalost primer šta se dešava kada nečije nezajažljive lične ambicije i narcisoidnost počnu da razaraju društvo. U Srbiji smo mi to počeli sa Tadićem, a posle Vučića doslovno ništa od društva neće ostati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.