Podignuta optužnica protiv 42 navijača Hajduka

Opštinsko državno tužilaštvo u Velikoj Gorici saopštilo je danas da je 16. marta, nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu protiv 42 navijača Hajduka zbog izazivanja nereda na autoputu u maju 2022.
Podignuta optužnica protiv 42 navijača Hajduka
Foto: 021.rs
Svi su optuženi za teži oblik krivičnog dela izazivanja nereda za koje zakon predviđa zatvorsku kaznu od šest meseci do pet godina, prenela je Hina.
"Optuženi se terete da su počinili navedeno krivično delo 21. maja 2022, u Donjem Desincu, po povratku iz Zagreba za Split, na autoputu A1, zajedno sa maloletnikom i više nepoznatih osoba, kao pripadnici jedne navijačke grupe", objavilo je državno tužilaštvo.
U saopštenju se dodaje da je pritom povređeno dvadeset policajaca i da su oštećena četiri službena policijska vozila, kao i inventar benzinske pumpe čime je pričinjena neutvrđena imovinska šteta, ali veća od 60.000 kuna.
 
Policija je nakon incidenta izvestila da je 42 muškarca prijavila zbog izazivanja nereda, dok je tužilaštvo nakon ispitivanja za sve zatražilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivišnog dela.
 
Reč je o 31 punoletnom muškarcu i 11 mlađih punoletnika koji su u grupi od oko 250 do 300 pripadnika Torcide, nakon utakmice sa Dinamom u Zagrebu, zaustavili saobrađaj na autoputu A1 i potom trčeći krenuli prema benzinskoj pumpi gde su nasrnuli na policajce.
 
Pritom su na policajce bacali razna aktivirana pirotehnička sredstva, staklene boce, kamenje, iščupane saobrađajne znakove, požarne aparate, kante za smeće i druge predmete.
 
U sukobu je povređeno 20 policajaca i 14 osumnjičenih, a četiri navijača su pogođena kada je policija upotrebila vatreno oružje. Prema pisanju medija, istražitelji kao motiv izgreda navode nezadovoljstvo pripadnika Torcide kojima uprava Dinama nije dopustila ulazak na stadion. Zbog toga su se pripadnici Torcide dogovorili da izazovu incident na autoputu.
  • Petar Ivanovic

    29.03.2023 10:19
    Zenica je bila zakon za ovakve. Da vidis brale kako bi izasli sa pognutom glavom nebi im palo na pamet, da se grupisu i da glume frajere na jadnom narodu koji je isao na more. Meni da se postave i udaraju palicama po autu samo gas. Obrana. Amen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.