Bivši predsednik Bolsonaro se vratio u Brazil

Bivši predsednik Brazila, desničar Žair Bolsonaro, vratio se danas u zemlju posle tromesečnog boravka na Floridi.
Bivši predsednik Bolsonaro se vratio u Brazil
Foto: Beta/AP
Bolsonaro je napustio Brazil neposredno pred kraj svog predsedničkog mandata, 30. decembra, dva dana pre inauguracije novog predsednika, levičara Luisa Inasija Lula da Silve, čiju je pobedu na izborima osporio.
Dok je bio u SAD, uglavnom je živeo povučeno, osim što je nekoliko puta govorio pred brazilskim iseljenicima i konzervativcima.
"Bez mandata sam, ali nisam u penziji", rekao je ranije Bolsonaro novinarima.
 
Policija je u stanju pripravnosti da se Bolsonarove pristalice ne bi okupile i nastali neredi kao posle izbora jer Bolsonaro nije nije priznao poraz protivkandidata Lule da Silve.
 
Njegove pristalice upale su u državne institucije u Braziliji 8. januara, nedelju dana pošto je Lula preuzeo dužnost, pokušavajući da zbace novog predsednika sa vlasti.
 
Pored optužbi za podsticanje tih nereda, Bolsonarov povratak na scenu može otežati i skandal koji je poslednjih nedelja u centru pažnje tamošnjih medija: optužen za nezakonito unošenje nakita u Brazil koji mu je poklonila vlada Saudijske Arabije, Bolsonaro je nedavno taj nakit poslao brazilskim vlastima, ali je dalji tog slučaja neizvestan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.