Bukte požari na severu Španije, zvaničnici optužuju "teroriste"

U španskom severnom regionu Asturiji zabeleženo je 116 šumskih požara u 35 okruga, dok se plamen širi i na planini Naranko, na nekoliko mesta, kod grada Ovijeda, preneo je "El Mundo".
Bukte požari na severu Španije, zvaničnici optužuju "teroriste"
Foto: Pixabay (ilustracija)
Generalni sekretar Asturije Adrijan Barbon je na Tviteru naveo da se lokalne vlasti suočavaju sa "pravim teroristima koji ugrožavaju živote, gradove i sela".

"Znamo da iza požara stoje teroristi koji će platiti za svoja nedela", poručio je.

Danas su plamen i intenzivan dim koji se nadvija iznad planine i dalje vidljivi iz većeg dela Ovijeda, u čijem se podnožju nalazi naselje Siudad Naranko.
 
Plamen je opustošio deo planine od sredine do vrha, gde se nalazi statua posvećena Srcu Isusovom.
 
U gašenju požara će se priključiti Jedinica za vanredne situacije sa 50 vojnika i 20 vozila, uz 95 vojnika i 40 vozila koji su već na terenu, a ukupno oko 700 ljudi gasi požare.
 
Španija je u sredu zabeležila najtopliji 29. mart u istoriji, s temperaturama koje su premašile normalne nivoe za sedam do 14 stepeni, pa je tako u selu Tasarte na Kanarskim ostrvima zabeleženo 37,8 stepeni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.