Bivši guverner Arkanzasa najavio kandidaturu za predsednika SAD

Bivši guverner Arkanzasa, republikanac Asa Hačinson (72), saopštio je u intervjuu za ABC da će se kandidovati za predsednika SAD na izborima 2024. godine.
Bivši guverner Arkanzasa najavio kandidaturu za predsednika SAD
Foto: Beta/AP
Kandidatura će biti zvanično objavljena u aprilu, naveo je on.
Hačinson je u intervjuu rekao da veruje da Amerikanci žele vođe koje apeluju na ono što je najbolje u SAD, "a ne samo na naše najgore instinkte", preneo je AP.
"Ne verujem da bivši presednik SAD Donald Tramp treba da bude sledeći lider naše zemlje", izjavio je Hačinson. 
 
Bivši guverner Arkanzasa, koji je na ovoj funkciji bio osam godina, proteklih meseci je u više navrata kritikovao Donalda Trampa.
 
Prema njegovom mišljenju, Tramp bi kao predsednički kandidat bio "najgori mogući scenario" koji bi verovatno uvećao šanse sadašnjeg predsednika SAD Džozefa Bajdena da bude ponovo izabran.
 
Hačinson nije poznat po vatrenim govorima, već po mirnoj retorici, a na Tviteru svake nedelje prepodne objavljuje citate iz Biblije, navodi AP.
 
On je za sada četvrti kandidat republikanaca za predsedničku nominaciju, a svoju kandidaturu su pored Trampa istakli bivša ambasadorka SAD pri UN Niki Hejli i zabavljač Vivek Ramasvami.
 
Očekuje se da će se guverner Floride Ron Desantis na leto pridružiti ovoj grupi republikanskih kandidata za predsednika, dodaje Asošiejted pres.

Teme

SAD

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet