Kraj za Mila Đukanovića: Ubedljiva pobeda Jakova Milatovića na izborima u Crnoj Gori

Kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović pobedio je danas u drugom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori aktuelnog šefa države Mila Đukanovića.
Kandidat za predsednika Milo Đukanović osvojio je 41,1 odsto glasova, dok je Jakov Milatović osvojio 58,9 odsto glasova, pokazuju preliminarni rezultati na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka, podaci su Centra za demokratsku tranziciju (CDT).
Podgorički mediji javljaju da je ispred štaba Pokreta Evropa sad počelo slavlje.
Pobedu Milatovića proglasili su i pojedini mediji u regionu.
 
Direktor Državne izborne komisije Nikola Mugoša rekao je na konferenciji za novinare da je na izbore izašlo 375.853 birača, odnosno 69,3 odsto.
 
Novinari iz Crne Gore javljaju da se pobeda Milatovića slavila uz vatromet na ulicama Podgorice.
 
Centar za demokratsku tranziciju (CDT) je, prema 85 odsto prebrojanih glasova, objavio da je Milatović osvojio 57,6 odsto glasova, a Đukanović 42,4 odsto, navodeći da je izlaznost 70,7 odsto.

Komentari 48

  • ssi

    03.04.2023 14:35
    Milo je osvojio 29% svih glasova birača, a Vučić 34%. Razlika je znači u tome koliko je građana glasalo za nekog drugog. Ovde ljudi i dalje udaraju po opoziciji, i očekuju da nekako ojača, ali bez njihovog glasa...
  • L

    03.04.2023 08:44
    L
    Sta mi cekamo,Braco Srbi?!!!
  • A bruka

    03.04.2023 07:59
    kakav im je to predsednik koji ima takvo impresivno obrazovanje pa čak i radnu knjižicu i radnog staža po evropskim zemljama!?! Našem Aci nije dorastao. Sreca da se u srbiji zna da predsednik može da bude samo onaj ko kakvu-takvu diplomicu ima, nigde nikad nije se zamlacivao da stekne radno iskustvo, vec uzme tašnu, mašnu, zastavu srbije i krene svakog jutra u ljuti boj kod žeksa na pink za slobodu srbije. E To je čo'ek pravi za Predsednika braco iz MN!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.