VIDEO: Milo Đukanović priznao poraz, njegove pristalice sprečile novinare da postave pitanja

Odlazeći predsednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je večeras svom protivkandidatu Jakovu Milatoviću na pobedi u drugom krugu predsedničkih izbora i poželeo mu da bude uspešan predsednik.
Đukanović je istako da prihvata ovakav "demokratski sud građana Crne Gore".
"Crna Gora je izabrala, ja taj izbor poštujem, čestitam Jakovu Milatoviću, želim mu da bude uspešan predsednik, jer to znači da će i Crna Gora biti uspešna država", istakao je Đukanović na konferenciji za novinare.
On se zahvalio svim građanima Crne Gore koji su "doprineli da u Crnoj Gori imamo kredibilan izborni proces i svim građanima koji su mi dali poverenje".
 
Đukanović je rekao da je ove izbore mogao da posmatra sa tribina, ali da je ušao iz potrebe da se zaštiti državna i nacionalna čast Crne Gore i Crnogoraca.
 
"I ja mislim da smo to uradili. Mislim da smo to radili sve ove godine, da smo to uradili danas", rekao je Đukanović.
 
On je dodao da su na izborima pobeđivali dugo, a da se na izborima nekada pobeđuje, a nekada gubi.
 
"Ma gde bio građanska, multietnička i evropska Crna Gora ostaje moja ljubav i ono čemu ću biti posvećen do kraja života", rekao je Đukanović.
 
On je dodao da je važno da Crna Gora napravi i naredni izbor na prevremenim parlamentarnim izborima i da je važno da tada Crna Gora dobije Vladu koja će je voditi do evropskog cilja.
 
"Ja sam čestitao rezultate izbora, ali institucije su se i u ovom izbornom procesu pokazale slabim", istakao je Đukanović.
 
On nije odgovarao na pitanja novinara rekavši da će "biti još prilika", a pokušaje izveštača da mu postave pitanja onemogućile su Đukanovićeve pristalice u izbornom štabu pesmom i povicima.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.