Milatović: Nije realno da Crna Gora povuče priznanje nezavisnosti Kosova

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da odluka o priznavanju nezavisnosti Kosova od strane Crne Gore neće biti povučena.
Milatović: Nije realno da Crna Gora povuče priznanje nezavisnosti Kosova
Foto: Beta/AP (Risto Božović)
"Nije realno da se očekuje 'otpriznavanje' (nezavisnosti) Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna", rekao je Milatović u intervjuu za Nova TV.
Rekao je da "podržavamo sve što se dogovore Beograd i Priština, i smatram da bi normalizacija odnosa Beograda i Prištine bila značajna za sve zemlje u regionu. U tom smislu Crna Gora želi da bude dobar sused koji će promovisati dobrosusedske odnose".
"Želim najbolje moguće odnose sa Srbijom i dok sam bio ministar ekonomskog razvoja, to sam uvek stavljao u fokus. Srbija je najveća zemlja Zapadnog Balkana i potpuno je prirodno da će uslediti moja poseta Srbiji nakon poziva (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića", rekao je Milatović.
 
On je međutim rekao da će njegova prva poseta biti Briselu jer se, kako je ponovio, Crna Gora "istinski kreće" ka EU.
 
Milatović je naglasio da mu je "važno da sve te posete rezultiraju opipljivim rezultatima za građane i privredu".
  • A

    06.04.2023 21:14
    Nekim komentatorima izgleda nije jasno da 90 posto politicara u regionu radi za zapad. Jakov je dobitnik stipendije Konrad Adenauer,kao i Savo Manojlovic i Jelena Trivic. Svo troje su stipendisti Konrad Adenauer i imaju mnogo slicnosti, glume patriote "velike Srbe" a rade za zapad. Nemoguce je da u regionu pobedi neko ko je proruski ili prosrpski nastrojen. Prema tome prica o Kosovu pada u vodu.
  • Антун Чупак

    06.04.2023 07:48
    Од свих ових бла,бла коментара,једино је господин Бранко погодио у центар!!!нема предаје,живела Србија!!!
  • MileMi

    05.04.2023 13:59
    Za vladan
    A Koji to vi? Neznam na koga mislis. Znam da takvi neradnici gledaju gde bi se ogrebali za pivu, takvi poput tebe vladan. Da postoje, vi I mi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.