Užas u Brazilu: Upao u vrtić i sekirom ubio najmanje četvoro dece

Dvadesetpetogodišnji muškarac na jugu Brazila upao je u jedan vrtić i sekirom usmrtio najmanje četvoro dece i povredio isto toliko.
Užas u Brazilu: Upao u vrtić i sekirom ubio najmanje četvoro dece
Foto: Pixabay
Nadležni su otkrili kako je došlo do ovog napada.
Lokalne vlasti su saopštile da je napadač preskočio zid privatnog vrtića i da je žrtve birao nasumično, prenosi BBC.
Simona Aparesida Kamargo, jedna od vaspitačica je izjavila da je to bila "scena za koju mislite da je nikada nećete videti u životu".
 
"Kolega je došao trčeći i viknuo je - ‘zatvori vrata i prozore, neko provaljuje u zgradu’. Prvo smo mislili da je u pitanju pljačka jer je pokušana provala, pa sam zaključala bebe u kupatilo, a zatim sam ispred vrata čula da je neko rekao - ‘došao je da nas ubije'", objasnila je Kamargo.
 
Dodala je da se u trenutku napada čitavo predškolsko odeljenje nalazilo na igralištu.
 
Ona je okupljenim novinarima rekla da je uspela da zaključa na sigurno deo najmlađe dece, kako bi ih zaštitila od napadača. Takođe je izjavila da je pored sekira imao još neko oružje, ali nije precizirala koje.
 
Roditelji dece su jurnuli ka vrtiću odmah po prijemu vesti, a zvaničnici grada Blumenau, gde se napad dogodio su suspendovali školsku nastavu do sutra.
 
Guverner oblasti Santa Katarina, u kojoj se grad nalazi, proglasio je tri dana žalosti.
Ovo nije prvi napad na vrtić u Brazilu, pošto je 2021. osamnaestogodišnjak usmrtio dvoje zaposlenih i troje dece u vrtiću u regionu Saudades.
  • Sad će

    05.04.2023 21:57
    Sad će opet po vaspitačicama:"a šta ako?" A ja vas pitam:"kolike su plate vaspitačicama i šta ako???"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet