Španija i Švedska uhapsile 19 osoba zbog trgovine narkoticima

Zajedničkom akcijom španske i švedske policije, uz podršku Evropola, razbijena je kriminalna mreža koja je kamionima prevozila narkotike između Španije i Švedske, a uhapšeno je ukupno 19 ljudi.
Španija i Švedska uhapsile 19 osoba zbog trgovine narkoticima
Foto: Pixabay
Švedske vlasti pokrenule su istragu o mreži 2019. godine, nakon što su utvrdile vezu između slučaja pranja novca i osumnjičenih članova ove mreže za krijumčarenje droge.
Pripadnici kriminalne mreže kupovali su različitu legalnu robu i kamionima je izvozili u druge zemlje. Ovo je služilo kao paravan za prikrivanje droge u transportnim vozilima, stoji u saopštenju.
Švedske vlasti identifikovali su dve takve pošiljke, jednu sa 200 kilograma kanabisa za Geteborg i drugu sa 300 kilograma kanabisa za Stokholm.
 
To je dovelo do hapšenja šest članova kriminalne mreže u Švedskoj sredinom februara, kao i do hapšenja sedmog osumnjičenog u Španiji i zaplene više od 200.000 evra u gotovini, nakitu, satovima i elektronskoj opremi.
 
Dve nedelje nakon ovih hapšenja, vlasti su otkrile još jednu pošiljku droge. Ubrzo je pokrenuta specijalna operacija, koja je dovela do zaplene 44 kilograma marihuane, hapšenja vozača i presretanja saučesnika koji su učestvovali u operaciji trgovine drogom, stoji u saopštenju.
 
Tokom pretresa otkriven je uzgoj kanabisa u zatvorenom prostoru i zaplenjeno je 250 biljaka marihuane.
 
Španske i švedske vlasti su ukupno uhapsile 14 osoba, sedam u Španiji i sedam u Švedskoj, zbog sumnje da su umešane u ovu mrežu trgovine drogom. Prethodno je u Švedskoj uhapšeno još pet osumnjičenih koji su povezani sa ovom mrežom, saopštio je Evropol.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.