"Vijesti": Novi predsednik Crne Gore neće biti inaugurisan na Cetinju

Inauguracija novog predsednika Crne Gore Jakova Milatovića 20. maja biće održana u Podgorici, najverovatnije u Skupštini Crne Gore, saznaju "Vijesti" iz više izvora.

Tradicija bi se time promenila zbog procene policije da bi Milatović mogao biti ugrožen na Cetinju.

On je između dva kruga predsedničkih izbora dobio privremeno policijsko obezbeđenje, koje je tražio Pokret Evropa sad, zbog bojazni da je fizički ugrožen. Tu odluku donela je Vlada i ona je bila privremena, kako bi Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) i Uprava policije u međuvremenu utvrdile da li i odakle Milatoviću preti opasnost. 
 
Kada bude preuzeo predsedničko mesto on automatski postaje štićena ličnost.
Inauguracija, odnosno svečano proglašenje predsednika na sednici Skupštine, održavala se u Vladinom domu na Cetinju. Tamo je i rezidencija predsednika države. Tamo počinje i svako redovno prolećno i letnje zasedanje parlamenta, odnosno održava se prva sednica.
 
Iz Uprave policije su za "Vijesti" rekli da je u toku postupak izrade bezbednosne procene inauguracije na Cetinju, kao i pripreme obezbeđenja samog događaja.
 
Milatovića je, pre predsedničke konvencije na Cetinju 10. marta, napala grupa građana, koja se prvobitno okupila ispred Sportskog centra gde je bio zakazan događaj. Najpre su protestovali a zatim vređali Milatovića, nakon čega su ga napali kada je ulazio u zgradu. 
 
Njega i partijske kolege je sa Cetinja sprovela policija.
 
Milatović, kao kandidat Pokreta Evropa sad, u drugom krugu predsedničkih izbora pobedio je lidera Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića.
  • Zare

    15.04.2023 18:27
    @nikad crna gora nece
    Kako si ti a i ostali tamo dole u zabludi! Niko u Srbiji ne pominje Crnu Goru nego da li ce na Egejsko ili Jonsko more a ako se neko i zabini pa ode tamo dole, kao da se stidi pa ni ne pominje. Moja jedrilica je vezana u Grckoj i zasto bih ulazio u Jadran kad je ceo svet ispred mog pramca. Ono u vezi politike je mlacenje prazne slame ili zabava za siroke mase a to ko ce s kim odlucuju oni koji imaju batinu u ruci.
  • nikad crna gora nece

    15.04.2023 15:48
    bit obala srpskog mora!
    mali cetnik - pocetnik, malih svinjskih okica, predstavnik crkve srbije dolazi na mjesto nekadasnjeg velikosrbina a sadasnjeg velikog protivnika novoformiranog izraza ' srbski svet ' mila djukanovica. kakvo ludilo u crnoj gori. ako je milo osvojio 40% glasova a u cg manjinski narodi cine 25% populacije, a crnogorci 44% populacije, ostatak su srbi, onda ispada da ili su mnogo pripadnici manjinskih naroda glasali za milatovica koji je izvadjen iz naftalina crkve srbije ( mozda i usa i eu, to cemo tek vidit ) ili su i mnogi crnogorci glasali za milatovica i u njemu ne vide nekoga tko ce crnu goru postaviti kao satelitsku drzavu srbije a preko nje i rusije. da vecinska crna gora smatra da je ugrozena crnogorska drzavnost, milo bi opstao na vlasti. a mozda su mnogi jednostavno odbili opet podrzati mila jer im ga je dosta. ta ekipa oko milativica je povecala minimalac za gotovo 100% sta im je i donilo glasove na izborima za predsjednika, samo ostaje da vidimo da li je moguce odrzati to povecanje a da se drzava ne nadje u velikim problemima. velikosrbi ipak nemate razloga za slavlje, jer se crna gora barem za vasih zivota nece opet sjedinit sa srbijom, a poznajuci kako se i ' ujedinila ' 1918' tesko da ce do ponovnog ' prisajedinjenja ' ikada vise doci.
  • MileBukovac

    15.04.2023 14:04
    Zna se ko je glasao kontra njega,tačno po opštinama.Po tome se zna i kome on smeta .Samo mi nije jasno zašto ga napadaju..to su legalni rezultati izbora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.