Francuski sud: Erbas i Er Frans nisu krivi za pad aviona pre 14 godina u kom je poginulo 228 ljudi

Sud u Parizu presudio je da evropski proizvođač aviona Erbas i avio-kompanija Er Frans nisu krivi za "ubistvo iz nehata", u slučaju pada aviona na letu AF447 pre skoro 14 godina, kada je poginulo 228.
Francuski sud: Erbas i Er Frans nisu krivi za pad aviona pre 14 godina u kom je poginulo 228 ljudi
Foto: Pixabay

Pariski sud je u obrazloženju presude naveo da su obe kompanije zanemarile neke od svojih obaveza, ali da to nije dovoljno da se proglase odgovornim za najgoru avionsku nesreću u istoriji Francuske, prenosi Rojters.

"Moguća uzročno-posledična veza nije dovoljna, ne može se okarakterisati kao zakonski prekršaj", navodi se u saopštenju suda, javlja Tanjug.

Istražitelji su nakon dvogodišnje potrage za "crnom kutijom" iz aviona A330, zaključili da su piloti neadekvatno reagovali na kvar senzora brzine koji su se zaledili tokom oluje.
 
Navodi se da piloti nisu bili obučeni za ovu situaciju.
 
Putnički avion A330, koji je leteo iz Rio de Žaneira u Pariz, 1. juna 2009. godine nestao je u tropskoj oluji, a nesreću nije niko preživeo, podseća britanska agencija.
  • Realista

    18.04.2023 07:48
    podsetnik:
    Ne koristite nedovoljno ispitanu novu tehnologiju pa makar to bio i putnički avion.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet