Maloletnici iz Bara izrazili kajanje zbog napada na vršnjake iz Sarajeva

Maloletnici osumnjičeni za napad na dvojicu mladih sportista iz Sarajava, u subotu u Baru, priznali su delo, izrazili kajanje i saopštili da motiv napada nije na nacionalnoj osnovi.
Maloletnici iz Bara izrazili kajanje zbog napada na vršnjake iz Sarajeva
Foto: Pixabay
To je danas saopštilo barsko tužilaštvo.
Oni su u prisustvu roditelja saslušani u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) Bar, a tužilac im nije odredio zadržavanje, kazao je rukovodilac ODT-a Radovan Đurišić za barski portal Primorski.
"Oni su priznali delo i izrazili žaljenje i kajanje zbog onog sto su učinili. Takođe, kazali su da do napada nije došlo na nacionalnoj osnovi. S obzirom na to da se radi o maloletnim licima, nije bilo osnova za zadržavanje", saopštio je Đurišić i dodao da će protiv njih biti nastavljena dalja zakonska procedura.
 
Policija je ranije podnela prijavu protiv dvojice petnaestogodišnjaka i dvojice sedamnaestogodišnjaka zbog napada na maloletnike iz Sarajeva, u subotu Baru. U pritvoru je osamnaestogodišnji B. K. koga tužilaštvo tereti za nasilničko ponašanje.
 
Dvojica maloletnih sportista Atletskog kluba "Sarajevo" boravili su u Crnoj Gori na pripremama. Jednom od njih su polomljeni nos i vilična kost, i on je operisan u Sarajevu. Drugi napadnuti mladić je lakše povređen.
 
Vršnjačko nasilje u Crnoj Gori je učestalo u poslednje vreme, a incident u Baru otvorio je pitanje efikasnosti sistema u njegovoj prevenciji i suzbijanju.
  • Đoko Tošin

    18.04.2023 22:49
    Junačine
    Hteli su da provee da li su njihove kote u ruci čvršće od kostiju glave pretučenih mladića. Pa još petorica. srećom nije na nacionalnoj bazi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.