Državljanin Srbije uhapšen u Crnoj Gori zbog pretnji tokom izborne kampanje

Državljanin Srbije S.T. (31) uhapšen je zbog pretnji Centru za monitoring i istraživanje (CeMI) tokom predsedničke kampanje u Crnoj Gori.
Državljanin Srbije uhapšen u Crnoj Gori zbog pretnji tokom izborne kampanje
Foto: Pixabay
To je saopštila ta organizacija koja prati izborni proces i objavljuje preliminarne rezultate izbora.
CeMI je saopštio da je uhapšeni pretio mejlovima ozbiljne sadržine tokom perioda predsedničkih izbora i da je Tužilaštvo podnelo krivičnu prijavu protiv tog državljanina Srbije zbog ugrožavanja sigurnosti osoblja te organizacije.
CeMI kaže da je tokom oba kruga predsedničkih izbora, održanih u martu i početkom aprila, primio sedam mejlova preteće sadržine o kojima nije obaveštavana javnost da bi se zaštitio intergitet rada te organizacije i samog izbornog procesa.
 
"Ohrabruje nas rezultat MUP-a i Uprave policije u ovom slučaju i želimo da im se zahvalimo na uloženom naporu i ostvarenom rezultatu. Verujemo da je ovo dobra poruka i da će onemogućiti slične aktivnosti i da je to jasna poruka da ova krivična dela neće ostati nekažnjena“, navodi se u saopštenju.
 
CeMI je ukazao da je za tu i ostale organizacije civilnog društva koje se zalažu za unapređenje i demokratizaciju crnogorskog društva, važna podrška i garancija sigurnosti okruženja u kojem rade i deluju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.