Svedočila bivša kolumnistkinja časopisa "El": Tramp me je silovao

Bivša kolumnistkinja časopisa "El" Džin Kerol svedočila je danas na suđenju u Njujorku i porotnicima je rekla da ju je bivši predsednik Donald Tramp seksualno napao pre gotovo 30 godina.
Svedočila bivša kolumnistkinja časopisa "El": Tramp me je silovao
Foto: Beta/AP
"Ovde sam zato što me je Tramp silovao. Kada sam pisala o tome, lagao je i rekao da se to nije dogodilo. Lagao je i uništio moju reputaciju. Ovde sam da bih pokušala da se vratim svom životu, rekla je Kerol u federalnom sudu na Menhetnu", prenosi Glas Amerike.
Kerol je tražila odštetu od Trampa, koji je vodeći kandidat za predsedničku nominaciju Republikanske stranke, a iznos odštete za sada nije poznat.
Kerol tvrdi da je Trampa srela u robnoj kući Bergdorf Gudman na Menhetnu krajem 1995. ili početkom 1996. godine i da ju je pozvao da ide sa njim u kupovinu ženskog veša. Tvrdi da su završili u jednoj od kabina za presvlačenje, gde ju je Tramp pribio uza zid i silovao, pre nego što je uspela da se oslobodi i pobegne.
 
Na pitanje advokata na današnjem ročištu da li je Trampu rekla "ne", Kerol je odgovorila: "Ne sećam se da sam to rekla. Možda".
 
Kerol je dodala da je u to vreme krivila sebe, da je strahovala da će izgubiti posao i da će joj se Tramp osvetiti ako ga prijavi, a rekla je i da trpi dugoročne posledice i više ne može da bude u „romantičnoj vezi“.
 
Tramp ne prisustvuje suđenju, niti je na to obavezan. Reč je o civilnoj parnici, što znači da, bez obzira na ishod, neće ići u zatvor.
 
Bivši predsednik danas je nastavio da kritikuje Kerol na svojoj društvenoj mreži, zbog čega je sudija upozorio da bi mogao da se suoči sa dodatnim pravnim problemima ako nastavi da govori o slučaju.
 
"Da li iko veruje da bih tada gotovo šezdesetogodišnju ženu, koju nisam poznavao, uveo u malu kabinu. Nije vrištala, nema svedoka, niko ništa nije video", napisao je Tramp.
 
Optužbe kolumnistkinje je nazvao "prevarom", uz poruku da je reč o "lažnoj priči i lovu na veštice".
  • Lošmi

    29.04.2023 08:23
    Celofan
    Providno k'o celofan. Ako sve postane zapad gde će nam sunce izlaziti ?
  • Zemlja čudesa

    27.04.2023 04:38
    Uskoro
    Čekam da krenu tužbe protiv Trampa zbog podizanja suknjice u vrtiću ’50-ih.
  • B

    26.04.2023 23:54
    hit
    I kako se braniti od ovakve optuzbe?
    Sad se vise ne dokazuje da je kriv, sad treba dokazati da je nevin.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.