Milanović: Srbija ako želi u EU, mora da uvede sankcije Rusiji; Brnabić je Vučićev kurir

Ako Srbija želi u Evropsku uniju, mora da uvede sankcije Rusiji, rekao je predsednik Hrvatske Zoran Milanović.

On je pritom izrekao svoje ocene o sastanku hrvatskog premijera s premijerkom Srbije.

"Srbija ako želi u Evropsku uniju, mora da prekine ovu vrstu odnosa s Rusijom, mora. Mora uvesti sankcije", rekao je hrvatski predsednik novinarima nakon obeležavanja Međunarodnog praznika rada u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH).
Poručio je Beogradu da rat u Ukrajini traje više od godinu dana, a da se oni još nisu izjasnili "gde su".
 
Predsednik Milanović je dodao da njega smatraju rusofilom, ali premijer Plenković "se najnormalnije nalazi i kuje nekakve velike, ali dosta nejasne planove s ljudima koji su ruska platforma u Evropi".
 
Tim rečima komentariše sastanak premijera Hrvatske Andreja Plenkovića sa srpskom premijerkom Anom Brnabić u Banskim dvorima u nedelju.
 
"Brnabić je portparolka, ona je kurir gospodina Vučića. Naravno, ja to ne potcenjujem, ali treba znati ko igra kakvu ulogu", dodao je Milanović i pozvao Srbiju da "prestane da lupeta o etničkom čišćenju u Hrvatskoj".
 
Brnabić je u nedelju, 30. aprila učestvovala na Velikoj skupštini Srpskog narodnog vijeća (SNV) u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.
"SNV ne predstavlja Srbe u Hrvatskoj, to je prevara i nije reprezentativna ustanova", rekao je Milanović.
 
"Žigmanova je Vučić uzeo kao neki gest, ali ustvari mu ne treba, jer ima većinu bez 20 Žigmanova. Plenković je Pupovčev talac i obrnuto. To u politici nije dobar odnos", dodao je Milanović.
  • Sremac

    02.05.2023 18:32
    Šta se još čeka na te sankcije Rujkama. Odmah najteže sankcije Rusiji, zaslužuju.
  • Dudule

    02.05.2023 11:09
    Potrcko
    Bolje je biti i Vucicev kurir no profati veru za veceru
  • 1

    01.05.2023 23:49
    Napravljen je nagli zaokret u njegovim izjavama, politicare i njihove izjave ne treba nikada shvatati za ozbiljno.
    Prvo je rekao da je Kosovo oteto od Srbije a onda da podrzava nezavisnost itd.
    Nemam nista protiv hrvatskog naroda uprkos teskoj istoriji,ali mislim da bi trebalo da se resi pitanje nestalih u Bljesku (medju kojima su zene i deca) i da bi trebale nase dve drzave da saradjuju po tom pitanju i o nestalima hrvatske nacionalnosti.
    Treba da kao narod sazrimo i da insistiramo na resavanjima pitanja iz proslosti,to pogotovo vazi i za BIH gde mnogi,ako ne i svi pocinioci zlocina iz redova vecinskog naroda te zemlje,nisu kaznjeni.
    Zlocini i pitanje nestalih moraju biti rasvetljeni i procesuirani jer bar toliko ljudskosti i iskrenosti dugujemo jedni drugima posle sveg zla koje se desavalo u proslosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet