Državni tužilac Bugarske izbegao pokušaj ubistva, otvorena istraga

Bugarski državni tužilac nije povređen posle eksplozije bombe pored puta i kolone automobila u kojoj se nalazio sa porodicom, saopštile su bugarske vlasti.
Državni tužilac Bugarske izbegao pokušaj ubistva, otvorena istraga
Foto: Pixabay

"Ivan Gečev je bio meta pokušaja atentata, to nije bilo samo zastrašivanje", rekao je novinarima njegov zamenik Borislav Sarafov.

Vlasti su saopštile da je konvoj državnog tužioca išao za Sofiju kada je, oko 11.30 časova po lokalnom vremenu, bomba eksplodirala pored kolovoza.
"Bomba nije bila samo napunjena TNT-om (oko tri kilograma), već je imala i gelere. To je bio napad koji su pripremili profesionalci i očigledno je veoma dobro izveden", rekao je Sarafov.
 
Prema njegovim rečima, Gečev i njegova porodica nisu povređeni.
 
Tužilaštvo je otvorilo istragu.
 
Kontroverzna ličnost već godinama, Gečev, čiji mandat traje do 2026. godine, kritikovan je da štiti neke ličnosti na vlasti i da opstruira otkrivanje afera o korupciji.
  • zztop

    01.05.2023 23:02
    Kume to je znak da čovek radi svoj posao a ne kao dolovac, na nju ni vrana da grakne jel se ne zamera krimosima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet