Papa Franja uputio saučešće Srbiji zbog događaja u Beogradu i kod Mladenovca

Papa Franja izrazio je tugu zbog dela nasilja koja su zadesila Srbiju poslednjih dana, pucnjavom u beogradskoj OŠ "Vladislav Ribnikar" i kod Mladenovca, u kojima je život izgubilo 17 osoba.
Papa Franja uputio saučešće Srbiji zbog događaja u Beogradu i kod Mladenovca
Foto: Beta/AP
To je objavljeno na sajtu beogradske nadbiskupije.
"Duboko ožalošćen zbog vesti o nedavnoj pucnjavi u osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar’ u Beogradu, kao i zbog tragedije u Mladenovcu, sveti otac Franja moli vas da prenesete njegovo iskreno saučešće svima koji su pogođeni ovim bezumnim činom nasilja", navodi se u telegramu saučešća. 
Kako se dodaje, "njegova svetost se duhovno ujedinjuje u ljudskoj boli onih koji oplakuju smrt nevinih žrtava i preporučuje duše poginulih zagrljaju Vaskrslog Gospoda u svojim molitvama dok zaziva utehu u snagu Svetog Duha nad familije u tuzi i nad ranjene, da budu podržane u veri, papa upućuje apostolski blagoslov podrške". 
 
Papa Franja je saučešće uputio u telegramu koji je potpisao državni sekretar kardinal Pietro Parolin, a koji je upućen preko Apostolske Nuncijature u Srbiji Ladislavu Nemetu, beogradskom nadbiskupu i predsedniku Međunarodne biskupske konferencije Svetih Ćirila i Metodija, objavljeno je na sajtu nadbiskupije.
  • Voldi

    06.05.2023 11:07
    Sve lepe reči su dobrodošle.
    Hvala Vam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet