VIDEO: Na Erdoganovom predizbornom skupu 1,7 miliona ljudi

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan održao je masovni predizborni skup u Istanbulu uoči važnih izbora koji će se održati narednog vikenda.
VIDEO: Na Erdoganovom predizbornom skupu 1,7 miliona ljudi
Foto: Beta/AP
Mediji u Turskoj pišu da je skup pod nazivom "Veliki istanbulski sastanak" održan na aerodromu Ataturk. 
Erdogan je građanima poručio da je na skup došlo 1,7 miliona ljudi.
Erdogan je rekao da će njegova stranka 14. maja pobediti opozicione kandidate i zvanično ih poslati u penziju. Podsetio je na postignuća svoje vlade, koja je na vlasti 21 godinu.
 
"Rođen sam u Istanbulu i bio sam gradonačelnik ovog grada. Marširali smo zajedno do kabineta premijera, a onda i do predsednika. Istanbul danas vrišti. Poslaćemo nekoga u penziju 15. maja. Prema službenim podacima, na ovom skupu se nalazi 1m7 miliona ljudi", rekao je Erdogan građanima.
 
 
Ankete pokazuju da se Erdogan suočava s najvećim izbornim izazovom u dve decenije koliko je na vlasti. Na skupu u Istanbulu, predsednik je apelovao na svoju konzervativnu muslimansku biračku bazu.
 
"AKP stranka i druge stranke u našem savezu nikada ne bi bile pro-LGBT, jer je porodica za nas svetinja. Pokopaćemo one koji su pro-LGBT u glasačkoj kutiji", rekao je okupljenima.
 
Erdogan je poslednjih godina pooštrio svoju retoriku protiv LGBT zajednice, često nazivajući članove "devijantima".
 
Na predizbornom skupu u istočnom gradu Erzurumu, uporištu Erdoganove Stranke pravde i razvoja (AKP) demonstranti su bacali kamenje na gradonačelnika Istanbula Ekrema Imamoglua, člana glavne opozicione Republikanske narodne stranke (CHP). Imamoglu je kasnije rekao da je u tom događaju povređeno devet osoba.
  • mrva

    08.05.2023 21:53
    vucic sutra u posetu erdoganu po recept za kolace
  • Neki

    08.05.2023 14:09
    Mašala...
    Mokri snovi nečiji.....
  • Sabahudin

    08.05.2023 09:33
    Omerović
    Alalvera! Tako se to radi... Koliko je to autobusa iz unutrašnjosti? Koliko sendviča? Svaka čast za efendiju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.