Francuski sindikat obećao proteste tokom Kanskog festivala

Francuski sindikat CGT, jedan od organizatora protesta protiv penzione reforme, obećao je danas akcije i tokom Kanskog filmskog festivala, iako će to biti zabranjeno u okolini festivalske dvorane.
Francuski sindikat obećao proteste tokom Kanskog festivala
Foto: Pixabay

Policijska prefektura u Kanu uvela je zabranu protesta od 16. do 28. maja, tokom 76. Međunarodnog filmskog festivala.

Zabrana okupljanja se odnosi na okolinu dvorane festivala i susedne ulice. Policija je navela da je takva zabrana bila na snazi i prošle godine.
Sindikat je najavio da će svoje akcije sprovoditi pod sloganom "I CGT snima svoj film u Kanu".
 
Sindikat koji nije isključio iznenadne akcije, za 19. maj planira skup ispred Hotela "Karlton" koji nije obuhvaćen policijskom zabranom. Druga akcija će biti 21. maja na jednom bulevaru gde takođe neće biti na snazi policijska zabrana.
 
To će biti protesti zbog donošenja zakona o penzionoj reformi, kao i zbog uslova osiguranja nezaposlenih i uslova osiguranja sezonskih radnika i zaposlenih koji rade povremeno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.