Zastupnik u ruskoj Dumi potvrdio: Aleksandar Lukašenko je bolestan

Konstantin Zatulin, prvi zamenik predsednika Odbora ruske državne Dume za pitanja Zajednice nezavisnih država (ZND), rekao je da je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko bolestan.
Zastupnik u ruskoj Dumi potvrdio: Aleksandar Lukašenko je bolestan
Foto: Beta/AP
Zatulin je za medij Podyem rekao da zna od čega je Lukašenko bolestan, ali nije naveo dijagnozu.
"Nema tu ničeg tako strašnog, nije kovid. Čovek se samo razboleo. Uprkos tome, smatrao je svojom dužnošću da dođe u Moskvu, a zatim je uveče istog dana održao događaje u Minsku. Verovatno mu treba malo odmora, to je sve", kazao je Zatulin.
Dana devetog maja predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko odmah se vratio u Minsk nakon vojne parade koju je u Moskvi organizovao Vladimir Putin, ne čekajući kraj svih manifestacija. Na snimcima je bilo moguće primetiti da je ruka Lukašenka umotana u zavoje.
 
U Minsku, beloruski predsednik nije održao uobičajeni govor za Dan pobede. Prema pisanju medija, od početka maja Lukašenko ima mnogo manje javnih nastupa.
 
U subotu je Lukašenko nakon dugog odsustva iz javnosti posetio predsedničku kliniku u Drozdima, ali se 14. maja nije pojavio na proslavi Dana državne zastave, grba i himne Belorusije.
  • zoka

    15.05.2023 14:36
    a lukasenko
    samo je umoran od zapadni i americki lazi nista vise i ludog zelenskog koji ko prosjak kakav oda po zapadu
  • rosa

    15.05.2023 14:33
    lukasenko
    uz vas smo brzo ozdravite sa vama mnogi su sretniji bezbedni i sigurni
  • Anci

    15.05.2023 11:16
    Nikola @ Mozes samo da se treses od besa i nemoci, jedino kod ljudi se desava da komarci laju, u prirodi ne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.