Izbori za Evropski parlament u junu sledeće godine

Ambasadori 27 zemalja Evropske unije odlučili su da će sledeći izbori za evropski parlament biti održani od 6. do 9. juna 2024. godine.
Izbori za Evropski parlament u junu sledeće godine
Foto: Pixabay

To je objavilo danas švedsko predsedništvo Saveta EU.

Ovaj dogovor treba u ponedeljak da zvanično odobri Savet ministara EU. 

Izborima za evroposlanike koji se održavaju svakih pet godina će se pokrenuti i obnova čelnika glavnih evropskih institucija - Evropskog parlamenta, Evropske komisije i Evropskog saveta. 

  • Profa

    17.05.2023 19:59
    Izbori
    Treba videti sa ovim EU pajacima koliko mi treba da pošaljemo poslanika pa da spremimo izbore. Ako nas već drndaju da moramo da se ponašamo kao oni onda i da im pošaljemo naše poslanike pa da se svi zabavljamo. Predlažem da idu Ćuta, klempavi Martinović, Rističević, naša Maja (pod uslovom da nosi feredžu), Marinika, onaj neobrijani moramo lik a da ih predvodi recimo Dačić i ako mogu da se nikada ne vrate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet