Milatović danas preuzima dužnost predsednika Crne Gore

Izabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović zvanično će danas stupiti na dužnost šefa države nakon što će u Skupštini Crne Gore položiti zakletvu.
Inauguracija Milatovića najavljena je za podne, a nakon inauguracije uslediće ceremonija svečanog vojnog pozdrava na platou ispred Skupštine Crne Gore, saopšteno je iz parlamenta.
Predsednik Crne Gore bira se na period od pet godina, na neposrednim izborima.
 
Milatović je treći predsednik od proglašenja nezavisnosti Crne Gore, 21. maja 2006. Pre njega je to bio Filip Vujanović u tri mandata, s tim što je prvi put izabran nakon uspostavljanja Državne zajednice Srbije i Crne Gore. Vujanovića je na predsedničkoj poziciji 2008. zamenio Milo Đukanović.
Inauguraciji Milatovića prisustvovaće oko 200 gostiju, među kojima i odlazeći predsednik Milo Đukanović, a Milatović je ranije rekao da će na svečanost doći i svi šefovi država zemalja Zapadnog Balkana.
 
Milatović i Đukanović su se sastali dva puta od predsedničkih izbora, 2. aprila, juče i 12. maja, a tema njihovog susreta je bila primopredaja dužnosti.
 
Uprava policije preduzima sve bezbednosne mere, a ministar policije Filip Adžić izjavio je da nema najava da bi moglo doći do problema tokom inauguracije.
  • Opravdanje

    20.05.2023 10:22
    @Radojka
    Šta ćete draga gospođo kad su se neki drugi zatvorili u bunker.
  • Radojka

    20.05.2023 08:54
    Sve je isto samo....
    E kad je i Eskobar tu, jasno je s koje strane duva vetar!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.