VIDEO: Spasena žena koja je satima povređena bila zaglavljena na stenama u Republici Srpskoj

Državljanku Hrvatske koja se juče zaglavila na stenama planine Velež spasili su pripadnici GSS Mostar i ona je prebačena u mostarsku bolnicu.
"Mi silazimo, ona je prebačena u bolnicu i nemamo dalje informacije", rekli su za Klix rano jutros iz mostarske Gorske službe spasavanja.
Hrvatica se zaglavila na polovini vertikalne litice koja je visoka oko 400 metara, ali za sada nije poznato šta je tačno pošlo po zlu osim što se okliznula prilikom planinarenja s grupom Zagrepčana.
Prema prvim nezvaničnim informacijama, žena je zadobila teže telesne povrede. Prema prvim informacijama, ona imala povrede ruke i grudnog koša.
 
 
Ranije u nedelju je Helikopterski servis RS pokušavao da dođe do povređene planinarke, ali ni nakon 20-ak preleta nisu uspeli da joj se približe.
 
Zbog toga je 80-ak spasilaca iz GSS-a Mostar i Sarajevo, kao i Civilne zaštite HNK nastavilo akciju spasavanja peške. Oni su uspeli da stignu do nje i spuste je na sigurno tlo.
 
Sa povređenom planinarkom nalazila se još jedna muška osoba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.