VIDEO: Zvezda "Veselih 70-ih" proglašena krivom za silovanje, preti mu do 30 godina zatvora

Glumac Deni Masterson, koji je glumio Stivena u seriji "Lude sedamdesete", proglašen je krivim za dva silovanja.
Porota od sedam žena i pet muškaraca donela je presudu nakon sedmodnevnog većanja. Preti mu do 30 godina zatvora, piše "Gardijan".
Glumac (47) je navodno stavljao drogu u piće ženama kako bi ih mogao silovati. Tužioci su rekli da je silovao tri žene, uključujući i dugogodišnju devojku, u svojoj kući u Holivud Hilsu između 2001. i 2003. godine. Za silovanje dugogodišnje devojke porota nije mogla da donese presudu, ali su ga proglasili krivim za silovanje druge dve žene.
Tužioci su rekli da je Deni iskoristio svoju visoku poziciju u Sajentološkoj crkvi, gde su sve tri žene bile članice u to vreme, kako bi decenijama izbegavao posledice. 
 
 
Glumac nije svedočio niti su njegovi advokati pozvali svedoke. Odbrana je tvrdila da su dela bila sporazumna i pokušala je da diskredituje priče žena ističući promene i nedoslednost tokom vremena.
 
Dve žene, koje su poznavale Mastersona iz društvenih krugova u crkvi, rekle su da im je on dao piće i da su se onesvestile pre nego što ih je silovao 2003. Treća, tadašnja Mastersonova devojka s kojom je bio pet godina, rekla je da se probudila i videla da je siluje i da ga je povukla za kosu kako bi ga zaustavila.
 
"Optuženi drogira svoje žrtve kako bi stekao kontrolu. On to radi kako bi svojim žrtvama oduzeo mogućnost pristanka", rekla je zamenica okružnog tužioca Arijel Enson.
 
Masterson nije optužen ni za jednu tačku drogiranja i nema toksikoloških dokaza koji bi potvrdili tu tvrdnju.
 
Nakon što je proglašen krivim, iz sudnice je odveden u lisicama. 
  • Marko

    01.06.2023 11:46
    Imaš dva izbora
    Ovo ne može da ne bude sumnjivo svakome sa dva grama mozga. Slavne ličnosti se ucenjuju, pa ako ne pristanu na šta god im neko traži, onda dobiju ovakvu tužbu koja im završi karijeru i uništi privatan život. Dakle, ne postoje nikakvi dokazi, svi se u startu ograđuju od osumnjičenog/okrivljenog, mediji ih razapinju, itd. Na sudu - kako on da dokaže da nije kriv??? A stalno slušamo ono "nevin je dok se ne dokaže suprotno". Možda jeste, otkud ja znam, ali šta ako mene sad tuži žena da sam je silovao pre 20 godina? Ja treba da dokazujem da nisam??? Kako? Ne znam gde sam bio juče, a ne pre 20 godina.
  • Mirko

    01.06.2023 11:28
    I šta kažu domaći, Amerika loša zemlja?
    Nije loša zemlja već pravedna.
    A ljudi, oni su loši. Svako žito ima kukolja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet