Policija udaljila sindikalce okupljene ispred Vlade Republike Srpske

Policija Republike Srpske danas je udaljila predstavnike Sindikata obrazovanja, nauke i kulture koji su se okupili ispred Vlade RS tražeći sastanak s ministarkom prosvete i kulture Željkom Stojičić.
Policija udaljila sindikalce okupljene ispred Vlade Republike Srpske
Foto: Pixabay (ilustracija)

Predstavnici sindikata traže sastanak s ministarkom o izjednačavanju koeficijenata zaposlenima u prosveti sa zaposlenima u javnoj upravi.

Oni su došli do Vlade RS s transparentom "Ispravite nepravdu - izjednačite koeficijente", ali ministarka Stojičić ih nije primila, a policija ih je udaljila navodeći da je zgrada Vlade "štićeni objekat".

Predsednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture RS Dragan Gnjatić izjavio je da je ovo drugi put za mesec dana da traže sastanak s ministarkom.
 
"Tražimo da se poštuju odredbe Ustava i zakona Republike Srpske, da se poštuje socijalni dijalog i da se vode zvanični pregovori sa ministarkom zbog koje već četiri meseca nema pregovora", kazao je Gnjatić.
 
Dodao je da su zaposleni u prosveti najmanje plaćeni u Republici Srpskoj i diskriminisani u odnosu na zaposlene u javnoj upravi s obzirom na to da prosvetari s visokom stručnom spremom imaju i po nekoliko stotina maraka niže plate u odnosu na njihove kolege stručne saradnike zaposlene u Vladi i ministarstvima.
 
"Ovim ukazujemo na nepravdu, diskriminaciju i nepošten odnos Vlade i Ministarstva prema prosvetnim radnicima. Uputićemo zahtev premijeru, jer ministarka ignoriše 15.000 zaposlenih članova sindikata", najavio je Gnjatić.
 
On je kazao da njegov sindikat nije konsultovan ni prilikom izrade 11 prioriteta za suzbijanje vršnjačkog nasilja u školama u Republici Srpskoj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.