Rekordna zaplena: U riječkoj luci 745 kilograma kokaina koji vredi više od 20 miliona evra

Hrvatska policija zaplenila je u riječkoj luci 745 kilograma kokaina vrednog više od 20 miliona evra, što je najveća zaplena u istoriji policije i carine, saopšteno je danas na konferenciji u Zagrebu.
Rekordna zaplena: U riječkoj luci 745 kilograma kokaina koji vredi više od 20 miliona evra
Foto: 021.rs
Načelnik nacionalne kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta (PNUSKOK) Mario Kovač objavio je da su zaplene koje su carina i policija ostvarile u protekla tri do četiri meseca impresivne, a da neke od njih spadaju u kategoriju desetak najvećih u Hrvatskoj, objavili su zagrebački mediji.
Zvaničnici područne carinske uprave u Rijeci naveli su da da poslednja zaplena nije pojedinačni slučaj i da takve zaplene traju već neko vreme, a posebna pažnja je usmerena na kontejnere koji dolaze u luku.
Policija je objavila i da je u poslednjih pet godina razbijeno 145 kriminalnih grupa i udruženja, a da je nivo rešenih krivičnih dela 72 odsto, izvestili su mediji u Zagrebu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet