U Meksiku uhapšeno 16 vojnika osumnjičenih da su streljali petoro ljudi

Ministarstvo odbrane Meksika saopštilo je da je uhapšeno 16 vojnika koji su snimljeni kako tuku, a zatim pucaju na pet muškaraca, prenosi Rojters.
U Meksiku uhapšeno 16 vojnika osumnjičenih da su streljali petoro ljudi
Foto: Pixabay
Vojni sud je u četvrtak izdao 16 naloga za hapšenje vojnika umešanih u "zločin koji je u suprotnosti sa vojnom disciplinom", navodi se u saopštenju ministarstva.
Odluka je usledila nakon što su mediji 6. juna objavili video snimak napravljen 18. maja u severnoj državi Tamaulipas koji prikazuje desetak vojnika koji okružuju kamion nakon što je udario u zid velikom brzinom.
Na snimku se vidi kako vojnici izvlače pet putnika iz vozila i udaraju ih nogama i rukama pre nego što su ih gurnuli uza zid.
 
Na snimku se vidi kako jedan vojnik vadi pušku iz kamiona. Čini se da se vojnici tada sklanjaju u zaklon i pucaju u daljinu na mete koje se ne vide, a onda počinju da pucaju na ljude, navodi Rojters.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet