Kim Džong Un: Podrška Putinu i Rusiji u svetoj borbi

Narod Severne Koreje izražava punu podršku i solidarnost ruskom narodu, poručio je u ponedeljak severnokorejski vođa Kim Džong Un, a izveštavaju tamošnji državni mediji.
Kim Džong Un: Podrška Putinu i Rusiji u svetoj borbi
Foto: Beta/AP
Kim Džong Un je svom ruskom kolegi uputio čestitku povodom nacionalnog ruskog praznika i još jednom podržao Rusiju nakon što je krenula agresija na Ukrajinu.
U izjavi koju je objavila severnokorejska novinska agencija KCNA ne spominje se invazija na Ukrajinu ili uključenost Moskve u oružani sukob, ali se hvali "dobra odluka i vođstvo Vladimira Putina da zaustavi rastuće pretnje neprijateljskih sila".
"Podržavamo Rusiju u svetoj i nemilosrdnoj borbi za održavanje svog suvereniteta, razvoja i interesa svoje zemlje", navodi se u izjavi i spominje se sukob protiv zapadnih, imperijalističkih sila, tačnije, protiv Sjedinjenih Američkih Država.
 
Severna Koreja i Kim Džong Un ujedno su osudili zapadnu vojnu pomoć Ukrajini, kao i što su još jednom negirali sopstvenu pomoć raketama i projektilima ruske paravojne grupe Vagner.
  • munka

    12.06.2023 15:02
    Što ne spominjujete da je juče poglavar RPC izjavio da pacifizam nije u skladu sa ideologijom pravoslavlja?
  • afrika

    12.06.2023 12:33
    Bilo je priče da se u Severnoj Koreji prijavilo 1 milion dobrovoljaca da idu da ratuju na strani Rusije u sukobu u Ukrajini. Rusiji nije trebalo pa nije realizovano, ali je sigurno da ceo kolektivni Zapad ne može da skupi toliko dobrovoljaca da idu na front protiv Rusije.
  • Jaa

    12.06.2023 11:33
    jedino sa Indijom niko ne kaci, ko se sa njima udruzi preimucstvo ce imati Ali cek cek BRICS

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet