Evropski parlament izglasao stroža pravila za korišćenje veštačke inteligencije

Evropski parlament je usvojio izmene nacrta pravila o veštačkoj inteligenciji (AI) koje uključuju zabranu korišćenja tehnologije u biometrijskom nadzoru.
Evropski parlament izglasao stroža pravila za korišćenje veštačke inteligencije
Foto: Pixabay
Izmene i dopune zakona koji je predložila Evropska komisija imaju za cilj zaštitu građana od opasnosti vezanih za ovu tehnologiju, navodi Rojters.
Izmene podrazumevaju i da će sistemi poput ChatGPT-a morati da jasno navedu da je sadržaj generisan veštačkom inteligencijom, ali i da pomognu da se razlikuju montirane slike od pravih i obezbede mere zaštite od nelegalnog sadržaja.
"Dok velike tehnološke kompanije upozoravaju na sopstvene kreacije, Evropa je otišla korak dalje i predložila konkretan odgovor na rizike koje AI predstavlja", rekao je evroparlamentarac Brando Beifei.
  • Ružica

    17.06.2023 11:48
    Šta je, prpa, počela da ubija ljude, pa brže-bolje strožija pravila. Zakasnili ste. Hteli ste-gledajte.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet