Umrla influenserka koja je u kampu za mršavljenje pokušala da skine 100 kilograma

Kineska influenserka koja je pokušala da izgubi 100 kilograma, navodno je umrla dok je bila u kampu za mršavljenje na severozapadu Kine.
Umrla influenserka koja je u kampu za mršavljenje pokušala da skine 100 kilograma
Foto: Pixabay (ilustracija)
Zbog smrti 21-godišnje influenserke Cujhua, državni mediji su upozorili na bezbednosne rizike u kampovima za mršavljenje i izrazili zabrinutost zbog pritiska pod kojim su žene od kojih se očekuje da se pridržavaju popularnih standarda lepote, piše CNN.
Pored toga, intenzivirano je ispitivanje influenserske industrije, pošto je pre samo nekoliko nedelja mladić preminuo dok se uživo snimao kako pije nekoliko flaša alkohola.
Cujhua je o svom gubitku težine obaveštavala desetine hiljada pratilaca na društvenoj mreži Douyin, što je verzija TikToka - kineske aplikacije nedostupne u Kini, u pokušaju da ih ohrabri u njihovoj borbi protiv gojaznosti.
 
Nedavno je objavila video-klip na kojem je izjavila da ima 156 kilograma i da planira da skine 100 kilograma.
 
Kineski mediji su objavili da je Cujhua u prethodna dva meseca izgubila više od 27 kilograma u nekoliko kampova za mršavljenje u različitim gradovima u Kini.
 
Nakon što je objavljeno da je preminula, svi video-snimci na kojima Cujhua trenira su uklonjeni sa društvenih mreža, a slike su izbrisane, navodi CNN.
 
Kako prenosi američka televizijska mreža, kineski mediji su naveli da je porodica influenserke dobila "kompenzaciju" od kampa za mršavljenje koji je posećivala pre smrti, ali nije objavljeno o kakvoj kompenzaciji je reč.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.