Ukrajina: Očekujemo poziv u NATO

Ukrajina očekuje da će biti pozvana u NATO sa "otvorenim datumom" na samitu vojnog saveza u Viljnusu sledećeg meseca, izjavio je šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrij Jermak.
Ukrajina: Očekujemo poziv u NATO
Foto: Pixabay
Jermak je rekao da bi došlo do demoralizacije Ukrajinaca ako NATO ne donese "snažnu" odluku 11. i 12. jula i ocenio da je Kijev već pokazao na ratištu da je spreman da se pridruži Severnoatlantskom savezu, prenosi Hina.
"Očekujemo da će Ukrajina biti pozvana u NATO sa otvorenim datumom, to bi mogao da bude signal", rekao je Jermak na vebinaru tink tanka Atlantski savet.
Dodao je da su u toku konsultacije Sjedinjenih Država i Ukrajine o merama koje će čelnici NATO odobriti u Viljnusu za jačanje bezbednosti Ukrajine, dok ne dobije garanciju kolektivne bezbednosti.
 
Saveznici Kijeva podeljeni su oko toga kojom bi brzinom NATO trebalo da primi Ukrajinu, a neke zapadne vlade su oprezne prema bilo kakvom potezu koji bi Savez mogao približiti direktnom ratu sa Rusijom. 
  • Zika zivac

    23.06.2023 10:04
    Gotova stvar
    Samo prividno nisu u nato,koliko se oruzija i orudja slilo, hiljade milijardi koliko placenika? Sve zbog prokletog dolara i licnih interesa. Nazdravlje
  • Profa

    22.06.2023 21:14
    Ne vidim ni jedan razlog da ih što je pre moguće prime i u NATO i u EU. Na granici su sa Rusijom i mrze ih i imaju izlaz na more i to je to. Ostale gluposti poput teritorijalnog integriteta (kipar), uređenosti države (Bugarska), zaduženosti (Grčka), korupcije (Bugarska), mira sa susednim državama (Hrvatska), poštovanja etničkih i seksualnih manjina (Poljska) su za zajebanciju onih koji ne ispunjavaju jedine potrebne zahteve a to je da imaju izlaz na more i da su spremni da ratuju sa rusima.
  • Vlada

    22.06.2023 13:15
    ...
    Stiže poziv od Kinžala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet