Dodik: Naša država nije BiH, tu smo trenutno zato što moramo

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Narodna skupština RS doneti odluke o Ustavnom sudu BiH koje će se poštovati i da će Republika Srpska biće zaštićena.
Dodik: Naša država nije BiH, tu smo trenutno zato što moramo
Foto: 021.rs
"Mi ćemo doneti naše odluke. Ukoliko ne budu uvažavali Republiku Srpsku, naravno da nema ni BiH", kazao je Dodik novinarima na Dugoj Njivi kod Modriče, gde je obeležena 31 godina od proboja koridora kroz Posavinu.
 
Navodeći da predstavnici međunarodne zajednice u BiH "mogu da misle šta hoće i da prete hapšenjima", on je ocenio da je to "znak njihove nemoći i da nikoga iz rukovodstva Republike Srpske neće uhapsiti zato što brani RS".
 
Dodao je da vlastima u RS "nije na pameti nasilje, već da hoće političku borbu".
Dodik je naveo da je zloupotrebljen proces dejtonskog odlučivanja u Ustavnom sudu BiH, naglašavajući da se u Ustavnom sudu treba odlučivati konsenzusom, a ne prostom većinom.
Dodik je na obeležavanju proboja koridora kroz Posavinu, čime je 1992. godine uspostavljena kopnena veza Banjaluke i Krajine sa Srbijom, ocenio da su koridorom "obeležene granice RS".
 
On je naveo da Republika Srpska "vodi identične bitke kao i pre 31 godinu", koje su danas političke.
 
"RS dobro stoji, sigurna je, imamo kao nikada više prijatelja na međunarodnom planu… Znaju za Srpsku od Rusije do EU. Politički se borimo sa SAD, ali primorani smo na to", istakao je Dodik.
 
Dodao je da je Rusija jedna od onih moćnih zemalja sveta koje poštuju RS, na šta je ponosan.
 
"Naša država nije BiH. Naša država je Republika Srpska, a u BiH smo zato što moramo. Јednog dana Srpska će biti država", zaključio je on.
 
Na Dugoj Njivi kod Modriče danas je obeležena 31 godina od proboja koridora kroz Posavinu, a u ovoj vojnoj akciji poginula su 852 borca Vojske Republike Srpske, 13 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova RS i 17 pripadnika MUP-a nekadašnje Republike Srpske Krajine.
  • Djole

    26.06.2023 00:28
    Ban1
    Koliko je samo vlast u Srbiji dala bespovratnih kredita Republici Srpskoj koji se mere u milionima ,da bi tamo narod ostao sve siromasniji ,a Dodik sve bogatiji.
  • Ana

    26.06.2023 00:20
    Gde je ta nezavisnost vise?
    Pa njega su stranci uz pomoc tenkova doveli na vlast.
  • ban12

    25.06.2023 23:12
    @Komifo
    Neobavešten si Komifo. Ko je čiji talac i ko na čijoj grbači parazitira veoma je teško odrediti,ali je sigurno da je narod taoc svih političara.

    Počev od Miloševića koji je narod u RS regrutovao da štiti Srbiju i ratuje sa Natom pa im onda uveo sankcije u toku tog istog rata.

    Važno je takođe pomenuti da Srbija dobija svih godina koliko postoji RS besplatno električnu energiju od RSrpske,zatim ogrev i druge resurse, i da se ti "poklon - dugovi" broje u milijardama.

    Telekom -državna kompanija Srbije, je vlasnik državne telekomonikacione mreže u RS,tako da deo bužeta iz Telekoma je takođe deo bužeta koji finansiraju građani R.Srpske.

    Uz sve dužno poštovanje naroda i albanskog i srpskog koji živi na Kosovu, jedini su oni dobijali nešto besplatno od Jugoslavije-Srbije.

    Građani RS nikada nisu parazitirali i obzirom na svu žrtvu koju su poneli u ratovima na strani Srbije,malo je reći da su zaslužili ako ništa drugo, onda bar malo savesti i poštovanja od pojednih (nažalost) sunarodnika iz Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).