Predsednik Crne Gore Jakov Milatović u julu dolazi u Srbiju

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović najavio je da će u prvoj polovini jula doći u zvaničnu posetu Beogradu.
Predsednik Crne Gore Jakov Milatović u julu dolazi u Srbiju
Foto: Beta/AP (Risto Božović)
Podsetio je da je njegova prva zvanična poseta bila Briselu, kako bi se poslala poruka da je glavni prioritet spoljne politike Crne Gore ubrzanje evropske agende.
"Nakon te posete, kao što sam i rekao, uslediće poseta Beogradu, u prvoj polovini jula. Na taj način ćemo dodatno staviti fokus na ono što je sledeći prioritet naše spoljne politike, a to je u potpunosti normalizacija odnosa u regionu i unapređenje dobrosusedskih odnosa sa svim zemljama regiona, uključujući i Srbiju, koja je jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Crne Gore", kazao je Milatović.
Milatović je, na podsećanje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbio ponude da Crna Gora bude domaćin dijaloga Beograda i Prištine i da eventualno pomogne tom procesu, rekao da je Crna Gora posvećena dijalogu i tome da se sve zemlje regiona vrate dijalogu.
 
"Apsolutno podržavamo dijalog između Beograda i Prištine i nadamo se deeskalaciji tenzija. Pozicija Crne Gore je jasna, podržavamo dijalog", poručio je on.
  • Icuka

    27.06.2023 20:07
    Lažnjak
    I ne mora. Možda prvo da poseti Kurtija i Ramu... Bilo bi primerenije i iskrenije.
  • N

    27.06.2023 15:37
    N
    Moze gde hoce jer Predsednik nema neku funkciju od velikog znacaja! Nije on Vucic Mesija…fin obrazovan kulturan mlad covek kako I treba biti!
  • Valdo

    27.06.2023 15:33
    Dobrodošao
    Dodji ali nema više ništa džabe!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet