Iz Rumunije odlazi još 40 ruskih diplomata i službenika

Četrdeset diplomata i službenika Ambasade Rusije u Bukureštu trebalo bi da danas ode iz Rumunije na zahtev njene vlade usred pogoršanja odnosa između te dve zemlje zbog ruske agresije na Ukrajinu.
Iz Rumunije odlazi još 40 ruskih diplomata i službenika
Foto: Pixabay
Jedanaest diplomata i 29 administrativaca s porodicama otići će iz Rumunije civilnim avionom ruske avio-kompanije, piše u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.
Ta odluka odražava trenutni nivo bilateralnih odnosa koji je Rumunija drastično spustila otkad je Moskva povela agresorski rat protiv Ukrajine, objasnilo je rumunsko Ministarstvo.
Vlasti su svoj zahtev za odlazak Rusa dale 8. juna s rok od 30 dana.
 
Posle invazije Rusije na Ukrajinu, Rumunija, članica NATO-a, proterala je, kao i druge evropske zemlje, mnoge ruske diplomate osumnjičene za špijunažu.
 
Ukupno, osoblje Ambasade Rusije u Bukureštu je smanjeno za više od polovine, navodi Bukurešt.
  • Pera

    02.07.2023 20:06
    Kome bravo?
    Imadosmo dicne vodje koje podpisase i prodadose sve ono sto nas je cinilo narodom. Zar treba opet da se vrate da nas dokrajce.
    Opoziciona ponuda je sjasi kurta da te majstorski zajasi, vec vidjena, murta.
    Higijenske gumice na delu.
  • M

    02.07.2023 08:14
    M
    Bravo Rumuni! Srbi ucite kako se vodi Drzava i cuva svoj Narod i nezavisnost iste jer pored Vucica mi smo postali Banana Drzava!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet