VIDEO Iran neće slati novog ambasadora u Švedsku u znak protesta zbog cepanja i paljenja Kurana

Iran neće poslati novog ambasadora u Švedsku u znak protesta zbog paljenja Kurana ispred džamije u Stokholmu, izjavio je iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahian.
VIDEO Iran neće slati novog ambasadora u Švedsku u znak protesta zbog cepanja i paljenja Kurana
Foto: Beta/AP
"Iako su administrativne procedure za imenovanje novog ambasadora u Švedskoj okončane, proces njegovog slanja je odložen zbog toga što je švedska vlada izdala dozvolu da se skrnavi sveti Kuran", napisao je Amirabdolahian na Tviteru, preneo je Rojters.
On nije precizirao koliko dugo Iran neće poslati ambasadora u Švedsku.
 
Jedan od dvojice organizatora okupljanja ispred džamije u Stokholmu u sredu, čije je održavanje dozvolila švedska policija, pocepao je i zapalio kopiju Kurana ispred džamije.
 
Oko 200 ljudi posmatralo je kako muškarac cepa stranice kopije Kurana i njima briše cipele, a potom na knjigu stavlja komad slanine i pali je.
 
Švedska policija je dala dozvolu za održavanje protesta protiv Kurana, ali je nakon toga optužila demonstranta da je izvršio agitaciju protiv etničke ili nacionalne grupe.
  • w/e

    02.07.2023 17:28
    isis
    Zatucani svet, kao im nesto smeta, a svi otisli tamo da zive.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.