Francuska se sprema za još jednu noć protesta i nereda: Na ulicama 45.000 policajaca i žandarma

U Francuskoj je i večeras rasporođeno 45.000 policajaca i žandarma u cilju sprečavanja nereda koji potresaju zemlju posle smrti 17-godišnjaka kojeg je ubila policija, saopštile su vlasti.
Francuska se sprema za još jednu noć protesta i nereda: Na ulicama 45.000 policajaca i žandarma
Foto: Beta/AP
Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen izjavio večeras da je odlučio da ponovo rasporedi 45.000 policajaca i žandarma.
Izvori bliski ministru rekli su da je Darmenen dao "stroga uputstva" policijskim snagama i zatražio da kao i pretodnim noćima hapse one koji narušavaju javni red i mir.
Mnoge opštine širom Francuske su uvele policijski čas u cilju sprečavanja nasilja, kao i obustavu gradskog prevoza tokom noći.
 
Maloletnik Nael je ubijen u utorak tokom saobraćajne kontrole u Nanteru kod Pariza. Prema navodima policije, mladić nije hteo da se zaustavi. On je u subotu sahranjen.
  • hmm

    03.07.2023 05:32
    Bitno je da francuzi imaju resenje za kosovo.
  • xx__yy

    02.07.2023 22:02
    Mogu i ovakve demonstracije
    Ovakvi bi demostranti trebali Vučiću, već mu je lako da se iživljava na mirnim gradjanima koji već deveti put protestvuju. Vučićeve vrednosti su Gašić, Vulin, Mitrović, a ni on ništa bolji nije. Manipuliše sa gradjanima i žrtvama, treba da ga je sramota.
  • Драган

    02.07.2023 21:42
    Пендрек - демоНкратија
    45.000 полицајаца града Чикага јуре Џорџа... шта ти је западна демоНкратија.... просто уживање, све те слободе, па права, па једнакости, инкузивности, политичке коректности... и остала бла, бла, трућ,трућ баљезгарија и балављења западних психопата и луда.... Како ће се само урушити та болесна друштва чије су вође психопате, изопаченици и луде разноразних врста ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.