FOTO: Južna Koreja iz mora izvukla ostatke severnokorejskog špijunskog satelita

Južnokorejska vojska saopštila je danas da je iz mora izvukla ostatke severnokorejskog špijunskog satelita, kao i da on nije imao kapacitet za vojnu upotrebu.
FOTO: Južna Koreja iz mora izvukla ostatke severnokorejskog špijunskog satelita
Foto: Beta/AP
Vojska je prošlog meseca pronašla delove rakete korišćene u severnokorejskom neuspelom lansiranju prvog vojnog satelita, u kojem su se nosač i teret srušili u more ubrzo nakon poletanja, preneo je Rojters.
"Posle detaljne analize glavnih delova lansiranog severnokorejskog satelita, južnokorejski i američki stručnjaci procenili su da oni uopšte nisu imali nikakvu vojnu korist kao izviđački satelit", navodi se u vojnom saopštenju iz Seula.
Južnokorejska vojska precizirala je da je u sredu završila s operacijama izvlačenja satelita, koje su počele odmah pošto se srušio kod zapadne obale Južne Koreje 31. maja.
 
  • Realista

    05.07.2023 09:40
    srbi to najbolje znaju...
    Ionako je ceo svemirski program S.Koreje šarena laža za domaći lobotomirani narod.
  • Apsurdistan

    05.07.2023 09:13
    Baš me čudi kako Srbija još uvek nije donela odluku da lansira svoj špijunski satelit, tu negde pre expoa ...
  • Samo pitam

    05.07.2023 09:12
    Da li neko može da zamisli šta se desilo sa naučnicima, inžinjerima, vojnim licima koji su bili odgovorni za ovaj program ... ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet