Autobus sleteo u provaliju u Meksiku, najmanje 27 mrtvih

Najmanje 27 putnika je poginulo u Meksiku kada je putnički autobus izgubio kontrolu i skrenuo sa puta u provaliju duboku 25 metara, saopštile su vlasti.
Nesreća se dogodila u regionu Mikteka u južnoj državi Oahaka, prenosi AP.
Državni sekretar za unutrašnje poslove Hesus Romero saopštio je da je u nesreći poginulo 27 osoba, uključujući i jednoipogodišnje dete. On je rekao i da je povređeno oko 20 ljudi, od kojih su neki u veoma teškom stanju. 
Prema saopštenju, vozač autobusa je očigledno izgubio kontrolu nad vozilom i upao u jarugu.
 
"Izgleda da su nesreću izazvali nedostatak veštine i umor", naveo je Romero u izjavi lokalnoj televizijskoj stanici.
 
Policija je objavila fotografije koje sugerišu da se autobus prevrnuo i i da je potpuno smrskan putnički prostor. Autobus je krenuo iz Meksiko Sitija da preveze putnike do brojnih malih, udaljenih planinskih sela u siromašnom regionu Mikteka, navodi AP. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.