Kina poslala ratne brodove i avione ka Tajvanu

Kina je poslala mornaričke brodove i veliku grupu ratnih aviona ka Tajvanu, saopštilo je tajvansko ministarstvo odbrane.
Kina poslala ratne brodove i avione ka Tajvanu
Foto: Beta/AP
Kineska narodnooslobodilačka armija poslala je prvo 38 ratnih aviona i devet mornaričkih brodova oko Tajvana, a zatim je ka ostrvu poletelo još 30 aviona, među kojima su lovci J-10 i J-16.
Tajvan bi trebalo da organizuje godišnju vežbu Han Guang kasnije ovog meseca, u kojoj će njegova vojska vežbati borbenu gotovost za sprečavanje invazije.
Takođe će sprovoditi godišnje vežbe Vanan koje imaju za cilj pripremu civila za prirodne katastrofe i evakuacije u slučaju vazdušnog napada.
  • aspid

    12.07.2023 12:16
    I Kina će jednog dana proći kao Rusija
  • Професор

    12.07.2023 11:22
    Какве су шансе да Америка зарати на два фронта? Велике и надам се да је тачна претпоставка како могу победити појединачно Русији или Кину али не и обе.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.