Hiljade letova otkazano zbog štrajka radnika italijanskih aerodroma

Hiljade odlaznih i dolaznih letova na italijanskim aerodromima otkazano je danas zbog štrajka zaposlenih koji zahtevaju obnovu kolektivnog ugovora.
Hiljade letova otkazano zbog štrajka radnika italijanskih aerodroma
Foto: Beta/AP
Oko 250.000 domaćih i međunarodnih putnika ostalo je bez svojih letova jer agenati za prijem i prijavu putinaka štrajkom traže  potpisivanje novog kolektivnog ugovora, koji je istekao pre šest godina.
Na aerodromu Fjumičino-Leonardo da Vinči u Rimu otkazano je oko 200 letova za Kopenhagen, Stokholm, Barselonu ili Palma de Majorku, kao i za Palermo ili Kataniju na Siciliji.
Posebno su pogođene kompanije Malta Air, koja upravlja linijama u ime Rajanera, Ita ervejza (bivša Alitalija) i Vuelinga, čiji su piloti odlučili da se pridruže štrajku osoblja na zemlji.
 
Otkazano je skoro 150 letova na dva milanska aerodroma, Linate i Malpensa, tridesetak u Torinu-Kaselu, isto toliko u Palermu.
 
Ministar saobraćaja Mateo Salvini pozvao je štrajkače na "zdrav razum" da ne usporavaju kretanje i da "ne naude milionima drugih radnika i turista".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet