U Haniotiju ubijen makedonski državljanin, a drugi ranjen

Jedan makedonski državljanin je ubijen, a jedan teže ranjen u grčkom letovalištu Hanioti, potvrdilo je ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije.
U Haniotiju ubijen makedonski državljanin, a drugi ranjen
Foto: Pixabay
U saopštenju tog ministarstva se navodi da je od policije u Solunu dobijena potvrda da su u "Sani Vilasu" u Haniotiju dve maskirane osobe otvorile vatru na dvojicu državljana Severne Makedonije.
"Njih dvojica su prebačeni u opštu bolnicu na Halkidikiju, gde je jedan podlegao povredama, dok je drugi, zbog težine povreda, prevezen u drugu bolnicu u Poligirosu", precizara se.
Prema prvim informacijama grčke policije, koje su preneli mediji, nepoznati napadači sa kapuljačama su prošle noći, oko 3.30h, otvorili vatru na dvojicu državljana Severne Makdonije dok su boravili u iznajmljenom turističkom apartmanu.
 
Na licu mesta je preminuo 39-godišnjak,  dok je 45-godišnji muškarac sa prostrelnim ranama prevezen prvo u Dom zdravlja Kasandra, a potom u Opštu bolnicu Poligiros, gde mu je ukazana pomoć.
 
Makedonski portal 360 stepeni prenosi izveštaj grčkih medija da je od povreda preminuo Orhan Bajrami, opisan kao biznismen u oblasti kazina i proizvodnje pića,  a da je u bolnici na lečenju Sead Slezović.
 
Napomije se da se ranije Bajramijevo ime povezivalo sa kriminalnim klanovima i obračunima u skopskom podzemlju.
  • Сеновић

    16.07.2023 12:42
    Свугде се разлетелеи
  • Banderaš

    15.07.2023 20:44
    Uplatiš letovanje, odeš srećan i radostan sa porodicom,a tamo se balkanski ološ bombarduje i upucava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.