Pilotu pozlilo tokom leta, putnica prizemljila avion

Nakon što je pilotu pozlilo, putnica malog aviona preuzela je tokom jučerašnjeg leta kontrolu nad letelicom i prinudno je prizemljila na jedno ostrvo u američkoj saveznoj državi Masačusets.
Pilotu pozlilo tokom leta, putnica prizemljila avion
Foto: Pixabay (ilustracija)
Nezgoda se dogodila u subotu popodne u blizini aerodroma Vest Tisberi na ostrvu Martas Vinjard u Masačusetsu, prenosi AP.
Pilotu (79) je pozlilo tokom konačnog prilaska aviona aerodromskoj pisti, saopštila je državna policija Masačusetsa navodeći da se zbog "teškog prinudnog sletanja van piste levo krilo aviona prepolovilo".
Vlasti nisu navele imena osoba koje su se nalazile u avionu, ali je potvrđeno da su oboje prevezeni u bolnicu.
 
Pilot je posle ukazane prve pomoći prebačen u bolnicu u Bostonu i u životnoj je opasnosti, a putnica je nepovređena i puštena je iz lokalne bolnice, saopštila je policija.
 
Avion Pajper Meridijan proizveden 2006. godine poleteo je iz okruga Vestčester u Njujorku ranije u subotu popodne, a u saopštenju policije se navodi da i pilot i putnica žive u američkoj saveznoj državi Konektikat.
  • Пера Којот

    17.07.2023 08:30
    пилот приправник 79
    не би сео ни у бус који вози човек 79 година а камоли авион

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.